Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че е крайно разочарован след загубата на Ливърпул с 0:1 като гост на Борнемут. Още повече, че “червените” влязоха със самочувствие в мача, след като през седмицата разбиха със 7:0 Манчестър Юнайтед.

“Много съм разочарован. Мачът бе точно обратното на това, което искахме да покажем и което искахме да направим днес. Мисля, че играхме така, както искаше Борнемут. През първото полувреме имахме 2-3 добри ситуации. Отмениха ни и гол. Не се възползвахме и от няколко възможности от статични положения. След това получихме гол, но имахме 45-50 минути да реагираме.

Започнахме добре втората част, имахме отново шансове, дузпа, но пък я изпуснахме. Разбира се това е хипотетично, но може би щеше да бъде различно, ако бяхме вкарали дузпата. След това избързвахме в решенията си, не създадохме достатъчно, а Борнемут се отбраняваше добре. Домакините запазиха хладнокръвие и владееха добре топката. В крайна сметка загубихме и аз съм много, много, много разочарован.

Сега трябва да се справим с тази ситуация, трябва да се възстановим, защото в сряда ни предстои нов голям мач. След това идва паузата за националните отбори и се надявам да използваме времето, за да подобрим състоянието си.

Притеснен съм за представянето ни като гости. Мисля, че ако се вземат само домакинските ни мачове, ще сме в топ 4. А с гостуванията ни няма да сме добри в зона “Европа”. Този сезон определено не се представяне на това ниво, когато сме далеч от дома”, каза Клоп.