Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не бърза да хвърля кърпата, но признава, че шансовете на неговия отбор са малки в опита да компенсира пасив от три гола срещу Реал Мадрид в осминафиналната среща-реванш в Шампионската лига тази вечер на "Бернабеу".

Ливърпул вкара два гола в първите 15 минути в първия мач на "Анфийлд" миналия месец, но след това се срина и в крайна сметка загуби с 2:5, което прави мисията му за реванша почти невъзможна.

"Преди три седмици след мача казах, че с този резултат Реал Мадрид преминава в следващия кръг", коментира Клоп на пресконференцията преди мача. "Но сега предстои още един мач. Дори да има само един процент шанс, бих искал да опитаме. Тук сме, за да играем с изключително силен съперник и да се опитаме да спечелим мача. И колкото и да е трудно, това вероятно е възможно. Малко вероятно, но възможно и за това сме тук. Ние уважаваме съперника и очаквам с нетърпение този мач", каза Клоп.

Ливърпул вече е правил паметни обрати в Европа. През сезон 2018-19 те загубиха с 0:3 на полуфинала в първия мач срещу Барселона, за да победят отбора на Лионел Меси с 4:0 в реванша на "Анфийлд", а през 2005 година се върнаха след три гола пасив на полувремето, за да победят Милан с дузпи на финала.

"Щом можем да изненадаме по негативен начин, трябва да можем да изненадаме себе си и по положителен начин. Ясно е, че не сме тук, за да кажем на Мадрид: "Внимавайте, идваме"... Но ние сме тук, за да се опитаме да спечелим мача. А за да го спечелим, трябва да играем изключително добре. Нормален мач, добър мач няма да е достатъчно дори за минимална победа. Трябва да надскочим себе си, ако искаме да мислим за преминаване в следващия кръг", каза още Клоп. "Всички си мислите, че нямаме никакъв шанс. Ние сме пълни аутсайдера. Но това е футбол, всичко се случва", добави още германският специалист.