Ливърпул има още какво да подобрява в играта си, въпреки прогреса в последните няколко мача, смята мениджърът Юрген Клоп, цитиран от "Ройтерс". Тимът е на седмо място в класирането, като продължава да е непостоянен във Висшата лига и трудно стигна до успеха с 3:2 над Нотингам Форест в мача през уикенда.

Отборът на Клоп е непобеден с последните си 4 мача, а сега ще играе срещу Уест Хям, който се наложи над Борнемут с 4:0 в последния си двубой.

"Трябва да продължим да се подобряваме. Не можем да говорим за постоянство, след като сме спечелили два мача, особено когато си постигнал като последната победа", каза Клоп пред репортерите.

"Защитата ни не беше перфектна в последния мач. Трябва да направим следващата стъпка, нужно е да продължим напред", каза германецът.

"Има много неща, които можем да харесаме в последните два мача и половина. Това е добър начин да започнеш мач и да го завършиш", добави той.

Диого Жота вкара 4 гола в последните си два мача, след като се върна след дълго възстановяване от контузия.

"Той е изключителен играч. След като дойде в отбора, е направил фантастични неща", каза още Клоп.

"Диого е много умен играч и може да действа да различни позиции. Не е най-високият, но е голяма заплаха във въздуха, като е добър и с двата крака и е бърз. Имаше тежка контузия през сезона, както и преди това", съжалява мениджърът.

Клоп заяви, че халфът Нали Кейта тренира на облекчен режим, а френският защитник Ибрахима Конате ще премине фитнес тест.

"Ако Уест Хям бяха уволнили Дейвид Мойс (60-годишен), щях да бъда най-възрастният мениджър във Висшата лига и исках да го избегна", пошегува се 55-годишният Клоп, цитиран от БТА.

"Познавам го от седем години, той върши невероятна работа. Виждаме качеството на отбора, това е супер труден мач за нас. Уест Хям е топ, топ отбор. Трябва да се подготвени", предупреди Диого Жота.