Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, даде оценка за формата на Ливърпул и за цялостното представяне на отбора през сезона. Немският специлиаст говори и за шансовете на "мърсисайдци" за място в Топ 4 на Висшата лига.

Три кръга преди края на първенството, "червените" заемат 5-о място във временното класиране с 62 точки, на 1 зад Манчестър Юнайтед, но "червените дяволи" имат мач по-малко.

"Стават чудеса – например гола на Алисон Бекер през пролетта на 2021 г.", сподели Клоп.

"Разликата спрямо тогава е, че сега нищо не зависи от нас. Сега може и да спечелим всичките си мачове, но пак може да не се класираме за Шампионска лига. Но пък допреди няколко седмици изобщо не можехме да си помислим за 4-ото място, а сега сме близо“, каза още германецът.

"Като цяло правим много слаб сезон. Едва ли може да се спори по тази тема. Твърде късно влязохме в него. Преди имахме проблеми в гостуванията. В някои от тези срещи даже изобщо ни нямаше. Но пък в момента сме с повече от 60 точки, което е донякъде странно. Но също така е факт, че разполагаме с качествен и силен състав. Много се радвам, че спечелихме шест поредни двубоя. Би било много сложно да увеличим тази бройка до седем, осем или девет, тъй като все пак това е футбол, а и в тази част от сезона е още по-трудно.“

"Радвам се, че задаваме тона за следващия сезон. Вижда се, че можем да играем успешно. За съжаление, прекалено късно. Очаква ни предсезонна подготовка и всички са наясно, че вървим в правилната посока“, допълни специалистът, цитиран от агенция "Фокус".