Ливърпул записа 7-а поредна победа във Висшата лига. Мърсисайдци треснаха 3:0 като гост Лестър в мач от 36-ия кръг на английското първенство.

Двата от головете за "червените" вкара Къртис Джоунс (33, 36). Александър-Арнолд също се разписа от пряк свободен удар в 71-ата мин.

С успеха Ливърпул продължава да мечтае за топ 4 и класиране в Шампионската лига. Тимът на Юрген Клоп диша във врата на Нюкасъл и Манчестър Юнайтед, които са съответно 3-и и 4-и с актив от 66 точки.

Мърсисайдци са с пункт по-малко. Тимът от града на Бийтълс обаче има и мач повече от преките си конкуренти. До края на сезона на играчите на Клоп им остават само 2 срещи.

Загубата на Лестър пък ги отдалечи от спасението. Шампионът от 2016 г. заема предпоследното 19-о място и нищо чудно догодина да играят в Чемпиъншип. "Лисиците" имат 30 точки на 2 от спасителната 17-а позиция. До края на сезона за Лестър остават 2 срещи - с Нюкасъл и Уест Хем.


Още в 3-ата мин Лестър пропусна да открие. Джеймс Мадисън центрира от фаул, но Джони Еванс не успя да засече в опразнената врата.

В 12-ата мин "лисиците" организираха бърза контраатака. Харви Барнс изведе Джейми Варди. Стражът на Ливърпул - Алисон, обаче излезе, скъси ъгъла и парира шута на бившия голмайстор на Висшата лига.

В средата на първата част Ливърпул вече пое контрола над срещата. Салах имаше шанс да матира Лестър, но след се серията от финтове топката му бе отнета, въпреки че на няколко пъти имаше шанс да стреля.

В 33-ата мин Ливърпул поведе. Стражът на мърсисайдци изрита топката силно напред. Фаес не успя да разчете добре ситуацията, а Луис Диас получи топката. Той веднага пусна към Хендерсън. Той намери Салах, който видя включилият се Джоунс, който не сбърка от няколко метра.

3 мин по-късно ситуацията се повтори. Салах отново изведи Джоунс и халфът отбеляза втория си гол в мача.

Ливърпул разигра и с няколко паса топката до стигна до египетския магьосник. Той видя Джоунс, който с красив удар прати топката в далечния ъгъл на Иверсен.

Лестър пропусна да намали в началото на втората част. Джейми Варди стреля от границата на наказателното поле, но Алисон отрази мощния му удар.

Салах направи двойно подаване с Коди Гакпо. След това се озова на стрелкова позиция и пробва Иверсен, но стражът спаси.

В 71-ата мин Трент Александър-Арнoлд вкара гола на кръга. Играчът на мърсисайдци изпълни по великолепен начин пряк свободен удар и направи резултата класически. Преди да прати топката в мрежата, тя му бе чукната от Салах. Така за крилото това бе 3-ата асистенция в двубоя.

В 79-ата мин Салах направи пропуска на мача. Египетският национал бе изведен очи в очи от Гакпо сам срещу Иверсен. Вместо да вкара поредния си гол през сезона, Салах прати топката в аут.

В самия край на срещата Варди опита задна ножица, но опитът му грам не затрудни Алисон.

 

 

Лестър - Ливърпул 0:3

Голмайстори: 0:1 Джоунс (33), 0:2 Джоунс (36); 0:3 Александър-Арнолд (71)

Стартови състави:

ЛЕСТЪР: Иверсен, Перейра, Фаес, Еванс, Кастане, Ндиди, Сумаре, Тилеманс, Мадисън, Барнс, Варди


ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо, Джоунс, Салах, Гакпо, Диас