Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази увереност, че тимът ще се бори за титлата във Висшата лига през следващия сезон, след като мърсисайдци завършиха извън топ 4 и няма да играят в Шампионската лига за първи път от седем години насам. В последния кръг на първенството "червените" направих атрактивно равенство 4:4 с изпаднали Саутхемптън на "Сейнт Мерис".

"Имаше периоди от сезона, в които имах чувството, че той ще продължи четири години. Слава богу, последните 11 мача ни помогнаха много, дадоха ни увереност и перспектива за това, което правим. Разочаровани сме, че не влязохме топ 4, но в такъв момент трябва да признаем, че имаше четири отбора, които бяха по-добри от нас. Направихме слаб сезон, завършваме пети, това е сигнал за нас. През следващия сезон отново ще бъдем себе си и ще бъдем претендент за титлата", коментира Клоп след двубоя.

Срещу "светците" Ливърпул поведе с 2:0, след което допусна четири гола, преди да изравни до 4:4 и да изпусне шансове да стигне до победата. "Мога да направя списък с нещата, които доведоха до техните контраатаки. След това стана 2:2, 4:2 и отново започнахме да правим правилните неща. Можехме да отбележим пети и шести гол. Супер старт, страхотен край, но между тях играхме глупаво", допълни треньорът на Ливърпул.