Саудитска Арабия се стреми да привлече възможно най-много звезди в собственото си първенство, а последната цел на азиатците играе в английския Ливърпул - Мохамед Салах. 

Няколко топ футболисти от европейския футбол пристигнаха в Саудитска Арабия през последните шест месеца. Кристиано Роналдо подписа с Ал Наср през декември 2022 г., но през последния месец арабите доведоха други известни играчи в световния футбол: нападателят Карим Бензема пристигна в Ал Итихад, дефанзивният халф Н'Голо Канте също премина в Ал Итихад, а португалският централен полузащитник Рубен Невес напусна Уулвс в посока Ал Хилал. 

Хафез Ал-Медлеж, директор на маркетинговия отдел на Азиатската футболна конфедерация, каза, цитиран от Mundo Deportivo:„Трябва да започнем да работим по привличането на Мохамед Салах, защото той е изключително популярен играч в арабския свят. 

Знаем, че той има да счупи още рекорди в Ливърпул, но се надяваме, ако не пристигне това лято, че ще можем да го привлечем в близко бъдеще." 

2025 г е годината, в която изтича договорът на Мохамед Салах с Ливърпул, пише Труд. Той е най-добре платеният играч в отбора си. Египтянинът печели 400 000 евро на седмица на "Анфийлд Роуд". 

Салах е футболист на Ливърпул от юли 2017 г., когато "кормораните" го взеха от Рома за 42 милиона евро. В Ливърпул Мохамед Салах изигра 305 мача, вкара 186 гола и направи 79 асистенции. В наскоро приключилия сезон африканецът вкара 30 пъти в 51 изяви с фланелката на англичаните. 

7 трофея спечели Салах с Ливърпул, включително титла във Висшата лига и Шампионска лига. 

Освен в Ливърпул и Рома, Мохамед Салах е играл още в Ел Мокаулун, ФК Базел, Челси и Фиорентина. 

Снимка: БГНЕС