Легендата Майкъл Оуен вярва, че Юрген Клоп ще попита футболистите на Ливърпул защо отново допуснаха първи във вратата си при победата с 3:1 като гост на ЛАСК в Лига Европа.

"Червените" бяха принудени отново да догонват, преди да вземат трите точки срещу австрийския отбор в първия кръг в групите, като Дарвин Нунес, Луис Диас и Мохамед Салах вкараха през второто полувреме за английския гранд.

Въпреки че Ливърпул все още е непобеден през новия сезон, мърсисайдци бяха принудени да догонват срещу Борнемут, Нюкасъл , Уулвс и в четвъртък срещу ЛАСК. В същото време те запазиха само една чиста мрежа в досегашните си шест двубоя през сезона.

И бившият нападател на отбора Майкъл Оуен смята, че Клоп е "леко загрижен" защо отборът му постоянно преследва съперниците.

"Мисля, че той (Клоп) ще бъде леко притеснен - каза цитираният от webcafe.bg Оуен пред TNT Sports. - Вероятно ще търси причината защо се случва това. Дали е съвпадение или пък се случва твърде често и вече могат да се направят някакви заключения? Това е страхотно начало и три точки далеч от дома те поставят в наистина добра позиция. Той ще бъде доволен, но има няколко малки притеснения защо това се случва през цялото време. Важното все пак е, че намират характер да обръщат и да печелят."

Ливърпул ще трябва да бъде в най-добрата си форма, ако иска да спечели следващия си мач срещу Уест Хем на "Анфийлд" в неделя следобед. "Чуковете" взеха пет от първите си шест мача този сезон, след като победиха сръбския Бачка Топола на старта на Лига Европа.

Иначе Ливърпул е фаворит за спечелването на втория по сила турнир на континента, след като участва в три от последните шест финала в Шампионската лига. И все пак Клоп, чийто отбор загуби финала на Лига Европа през 2016 г. от Севиля, предупреди феновете, че ще бъде трудно да стигне до последната битка в Дъблин следващия май.

"Знам, че хората очакват да преминем като на парад. Това няма да се случи. Няма да се случи в груповата фаза, няма да се случи във фазата на елиминациите... Имаме много работа пред себе си", заяви германецът.