Ливърпул победи Уест Хем в мач от 6-ия кръг на Висшата лига и излезе еднолично на второ място във временното класиране, на 2 точки от лидера Манчестър Сити, който е с пълен актив. Мохмед Салах, Дарвин Нунес и Диого Жота бяха точни за домакините, а за "чуковете" вкара Джарод Боуен.

Първият шанс в двубоя се откри пред Томаш Соучек, който стреля необезпокоявано, но Алисон направи блестящо спасяване. В 16-ата минута Дарвин Нунес намери с пета Салах, който овладя пред Агер и бе фаулиран от защитника в пеналта – дузпа. Звездата на „червените“ застана зад бялата точка и с мощен удар откри резултата.

Върджил Ван Дайк пък можеше да удвои слуд ъглов удар, но прати топката над напречната греда. Мърсисайдци продължиха да бъдат по-активният отбори и Собослай даде отличен пас пред наказателното поле на гостите, Луис Диас овладя с гръб и намери Салах, който стреля от движение, но не намери целта.

В 42-ата минута Цоуфал центрира към Боуен, който изпревари Ван Дайк и след плонж с глава и с помощта на гредата направи 1:1. Веднага след това Собослай направи фантастичен пас в наказателното поле за Къртис Джоунс, а англичанинът вкара, но беше с много малко зад отбраната на „чуковете“ и голът беше отменен заради засада.

В добавеното време Салах намери Дарвин Нунес в полето на Уест Хем и уругваецът шутира от движение, но Ареола спаси.

С началото на второто полувреме Ливърпул обсади вратата на съперника, а Мохамед Салах свърши страхотна работа и подаде към дузпата, където беше Дарвин Нунес. Нападателят стреля с върха на пръстите си сам срещу вратата, но не я уцели.

При последвалото нападение "чуковете" стигнаха до ъглов удар, а Джарод Боуен беше изтърван от Върджил ван Дайк и стреля с глава, но право в Алисон Бекер.

След точно час игра обаче Нунес се реабилитира за огромния си пропуск преди това. Алексис Мак Алистър даде отличен извеждащ пас към №9 на "червените", който изпревари Агер и с технично докосване прати топката край Ареола за 2:1.

В 65-ата минута Салах подаде зад гърба на отбраната към Луис Диас. Колумбиецът опита технично да преодолее Ареола, но вратарятсе намеси качествено. Двадесет преди края Ареола отново се справи добре след удар от дистанция, отправен от Мохамед Салах.

Пет минути преди края на редовното време друга резерва - Диого Жота, покачи аванса на "червените". Домакините изпълниха ъглов удар, а Ван Дайк надскочи Едсон Алварес и свали за Диого Жота, който отблизо направи 3:1 за "червените".

Така Ливърпул записа пета поредна победа в първенството. "Чуковете" пък останаха на седмо място с 10 точки.

Ливърпул – Уест Хем  3:1

Голмайстори: 1:0 Салах (16-д), 1:1 Боуен (42), 2:1 Нунес (60), 3:1 Жота (85)

Ливърпул: Алисон, Гомес, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Джоунс, Собослай, Мак Алистър, Диас, Нунес, Салах

Уест Хем: Ареола, Цоуфал, Зума, Агер, Емерсон, Уърд-Праус, Алварес, Соучек, Боуен, Пакета, Антонио