Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп влезе в непозната до момента роля на миротворец по време на мача от английското първенство по футбол между "червените" и Брайтън, спасявайки треньора на съперника от червен картон.

Двата отбора завършиха наравно 2:2, но в 69-ата минута мениджърът на домакините Роберто де Дзерби протестира бурно срещу подмината дузпа за неговия отбор. Топката удари Върджил ван Дайк в ръката, но съдиите оставиха играта да продължи.

Италианският мениджър бе предупреден с жълт картон и продължи да спори със съдиите, а Клоп се намеси и го успокои.

"Той беше бесен и беше мой дълг да използвам възрастта и опита ми, за да го успокоя", заяви 56-годишният Клоп, за когото подобни изблици на гняв не са чужди.

"Знам много добре, че спусна ли се по този наклон, идва неизбежно граница, след която няма връщане назад. Той беше много близо до нея и опитах да го успокоя. Не знам дали е имал нужда от това, или не, може да питате него. Той ми каза нещо за дузпа, но в този момент нямах идея за какво ми говори. Мисля, че искаше дузпа".

Запитан за инцидента, Де Дзерби отговори: "Обичам Клоп и той може да прави каквото си пожелае. Уважавам го дълбоко и смятам, че е един от най-добрите треньори в света. Каже ли нещо, обикновено съм на 99% съгласен с него. В тази ситуация обаче имаше дузпа. Казах го и на съдиите".

Снимка: БГНЕС