Колумбийският нападател на Ливърпул Луис Диас говори за отчаянието и страданието си в емоционален призив за освобождаването на баща му.

Родителите на 26-годишният Диас бяха отвлечени от въоръжени нападатели в Колумбия през миналата седмица. Майка му бе открита, но баща му все още липсва. Зад отвличането стои лявата радикална организация "Армия за национална освобождение" (ELN).

Диас направи призива след като отбеляза изравнителното попадение за Ливърпул в петата минута на добавеното време при гостуването на Лутън в неделя, завършило при 1:1.

Колумбийският футболист показа под екипа си тениска, на която бе изписано "Свобода за татко", а по-късно допълни посланието с публикация в Инстаграм.

"Днес не футболистът говори с вас. Днес Лучо Диас, синът на Луис Мануел Диас, говори с вас. Мане, моят баща е неуморен работник, стълб в семейството и беше отвлечен. Моля ELN за незабавното освобождаване на баща ми и моля международните организации да работят заедно за неговата свобода. Всяка секунда и всяка минута мъката ни расте. Майка ми, братята ми и аз сме отчаяни, стресирани и неспособни да опишем какво чувстваме. Това страдание ще приключи само, когато той се завърне у дома", написа Луис Диас.

"Моля ви да го освободите незабавно, зачитайки почтеността и да сложите край на това болезнено чакане възможно най-скоро. В имено на любовта и състраданието, ние ви призоваваме да преосмислите действията си и да ни позволите да си го върнем. Благодаря на колумбийците и международната общност за получената подкрепа, благодаря за многото демонстрации на привързаност и солидарност в този труден момент, в който много семейства в родината ми се оказва, че живеят", добави Диас.

Появяването на Луис Диас в игра в 83-ата минута от резервната скамейка бе първо за него от отвличането на родителите му на 28 октомври.