Брентфорд се справя достатъчно добре в английското първенство по футбол и без нападателя си Айвън Тони, заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп преди мача между двата отбора през уикенда. Той добави, че на "червените" им предстои голямо предизвикателство.

Тони, водещ голмайстор на Брентфорд във всеки един от последните три сезона, е наказан заради залози няма да играе до 16 януари. Отборът обаче е на девето място преди гостуването си на "Анфийлд" и е в серия от три поредни победи.

"Голямо предизвикателство е да играеш срещу (мениджъра) Томас Франк и Брентфорд. Причините за това са много и те се справят изключително добре. Не знам дали са на 100 процента доволни от представянето си през сезона, но загубата на Айвън Тони беше брутална за тях", заяви Клоп, цитиран от Ройтерс.

"И без него обаче те са много стабилни. Организацията в играта им е отлична и започнаха да свикват без Тони. Намират се в средата на таблицата и имат потенциал да продължат да се изкачват".

За Ливърпул няма да играе наказаният Алексис Мак Алистър, което може да придвижи Трент Алекзандър-Арнолд в средата на терена. Той се представи добре на тази позиция при победата над Борнемут за Купата на Лигата и записа асистенция, но Клоп не е сигурен дали иска да се лиши от услугите му в защита.

"Да, възможно е, в зависимост от ситуацията, от съперника и от други неща. Ясно ни е, че той е способен да играе на тази позиция. Ако го преместим в халфовата линия обаче, ние губим един от най-добрите десни бекове в света. Не бива да игнорираме това с лека ръка", продължи мениджърът на Ливърпул.

Уатару Ендо също е опция за Клоп, който обеща повече игрово време на японеца, когато той намери правилния влезе в ритъма на новите си съотборници.

"Уатару прави малки стъпки ден след ден и за мен е важно да виждам това. Имали сме подобни футболисти и в миналото. Анди Робъртсън не игра половин година и вече никой не помни, че ситуацията бе такава при него", каза още Клоп.

"И други футболисти са потегляли бавно в началото, това е нормално. Не мога да кажа, че Уатару е започнал зле. Напротив, той играе добре и е важен играч за нас".