Мениджърът Юрген Клоп поздрави Мохамед Салах за новото забележително постижение с отбора на Ливърпул, след като нападателят достигна границата от 200 гола в английския футбол с две попадения при победата с 3:0 срещу Брентфорд.

Клоп заяви, че светлинното табло на стадиона само по себе си говори за това колко специален е Салах. Египтянинът се разписа в двете полувремена и вече има 198 гола за Ливърпул, както и два за Челси.

"Звучи налудничаво", заяви Клоп по отношение на Салах, за когото през лятото бяха отхвърлени около 150 милиона лири от саудитския Ал-Итихад.

"Гол номер 200 в Англия, така ли? Забележително. Той пак игра много силно. Постоянно имаше по двама около него, но това не му пречеше. Хладнокръвието му при първия гол бе невероятно. Постиженията му сами говорят колко специален футболист е".

Ливърпул продължава да няма загуба като домакин във всички надпревари и дори записа шеста поредна победа. Следващият мач на мърсисайдци пък е срещу шампиона Манчестър Сити и той е съботен, в 12:30 (14:30 българско време) часа, веднага след паузата за мачове на националните отбори.

"Как може да сложиш такъв мач от 12:30? Тези хора не разбират от футбол. Двата отбора имат сигурно 30 човека по националните отбори. Само за играчите от Южна Америка ни трябва цял самолет", каза още германецът.