Ансу Фати имаше дни, в които мнозина го определяха за „новия Меси“ и то с доста сериозни основания, за разлика от 99,9% от останалите с подобни прякори. Контузии обаче едва не го заличиха от футбола в изминалите 2 години. Сега той търси формата си с екипа на Брайтън, макар и под наем, а по всичко личи е готов, за да разгърне потенциала си. Според Football Transfers, това вълнува най-вече хората в лагера на Юрген Клоп.

21-годишният нападател играе в зоната на лявото крило, където в момента е Луис Диаз, но наближаващото време за раздяла с Мохамед Салах със сигурност ще предизвика вътрешни ротации и няма да е изненада, ако измести колумбиеца отдясно. Кадровият проблем обаче си остава и това прави задължително привличането на нов човек в офанзивата и няма да е изненада, ако това стане Фати.

Клоп има още Коди Гакпо, като човек с подобни функции, а и Дарвин Нунеш нерядко се мести по крилата, за да търси пространства. И все пак за тим с амбициите на Ливърпул изглежда повече от сигурно, че няма как резервната скамейка да остане полупразна.

Ансу Фати е оценяван в момента на около €35 млн., но Барселона надали ще се съгласи да го продаде за по-малко от €50 млн. Разбира се, ако продължи да се развива със същите темпове в лагера на „чайките“.