Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк вярва, че възвръща най-добрата си форма преди сблъсъка на отбора му с шампиона във Висшата лига Манчестър Сити в събота.

Репутацията на Ван Дайк като един от най-добрите централни защитници в света бе разклатена след тежката контузия в коляното през октомври 2020 година, която го извади от игра за девет месеца. След завръщането си играчът често бе критикуван заради колебливи изяви, но изглежда сега той е на път да се завърне към най-добрите си дни.

"Миналата година имаше възходи и падения, добри игри и не толкова добри игри“, каза капитанът на Нидерландия, цитиран от ДПА.

"Взискателен съм към себе си и това не се е променило. Ако това не е така, значи нещо не е наред. Но чувствам, че съм в добър момент физически и психически и се чувствам ценен за отбора. Просто се чувствам много добре и искам да продължа. 

За мен най-важното е как се чувствам, какво чувстват моите съотборници към мен и особено мениджърът. Целият шум отвън, независимо дали е много добър или много лош, не ми влияе. Искам да продължа да се подобрявам и определено чувствам, че успявам", каза още ван Дайк.

Най-големите критици на Ван Дайк са в родината му, сред които са легенди като Марко ван Бастен и Рууд Гулит.

"Това, към което се стремя за всеки един мач през целия сезон, е постоянството, че отборът може да разчита на мен на определено ниво през цялото време и тази година определено извън терена с капитанството, нещо, което ми харесва и все още се уча. Не съм перфектен, но го правя по моя начин и се наслаждавам на предизвикателството", каза ван Дайк./БТА

Снимка: БГНЕС