Английската Висша лига се завръща в събота с дербито между Манчестър Сити и Ливърпул от 13-ия кръг, а лидерът в шампионата ще посрещне мърсисайдци с точка аванс във временното класиране.

„Мисля, че това са два от най-добрите отбори в света в момента“, заяви защитникът на Ливърпул Костас Цимикас, цитиран от агенция „Ройтерс“.

„Трябва да гледаме на двубоя като на финал и да опитаме да играем нашия футбол“, добави Цимикас.

Футболистите, водени от мениджъра Юрген Клоп претърпяха разочароваща загуба с 1:4 от Манчестър Сити през април, а към момента „гражданите“ са в серия от 23 победи на своя стадион „Етихад“ във всички турнири.

В лагера на Ливърпул обаче имат причини за оптимизъм, след като в последния си мач преди паузата за националните отбори Сити допусна четири попадения в двубоя срещу Челси и също има проблеми с контузии на играчи като Кевин де Бройне, Джон Стоунс, Матео Ковачич и Нейтън Аке.

Очаква се голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд все пак да бъде на разположение, въпреки леките притеснения около състоянието на глезена му. Ливърпул е един от двата тима, срещу които норвежкият нападател все още не се е разписал от началото на престоя си при „гражданите“.

Ако Холанд играе и отбележи гол, той ще достигне границата от 50 попадения във Висшата лига за само 48 мача, изпреварвайки предишния рекорд на Анди Коул, на когото са били необходими 65 срещи.