Ливърпул спечели с 4:3 срещу Фулъм в мач от английското първенство, който феновете ще помнят дълго време, заяви мениджърът Юрген Клоп след победата. Неговият отбор вкара два гола в последните четири минути на редовното време, а преди това Трент Алекзандър-Арнолд и Алексик Мак Алистър отбелязаха изключително красиви попадения от далечно разстояние.

Ливърпул е втори в генералното класиране с две точки зад лидера Арсенал и една пред шампиона Манчестър Сити.

"Чувството след мача е страхотно. По време на мача бе доста по-различно в дадени моменти. Момчетата обаче искаха силно победата и това стана още по-очевидно при 3:3. Имахме и малко късмет, от който се възползвахме", заяви той, цитиран от ДПА.

"Вярвам, че всички на стадиона за преживяли незабравими моменти. Не мисля, че някой предполагаше, че мач между Ливърпул и Фулъм може да влезе в графата на тези, които никога ще бъдат помнени дълго време. Лично аз никога не съм гледал двубой с толкова много изпълнения от световна класа. Говоря за удара на Трент (Алекзандър-Арнолд), волето на Мака (Алексис Мак Алистър) и други".

Победата не мина и без неприятни последици за Ливърпул, тъй като Жоел Матип получи контузия в коляното.

"Днес загубихме Жоел. Той все още не е минал скенер, но се виждаше, че няма да го има известно време. Неприятно, но ще трябва да се справяме без него", добави Клоп.