Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е доволен от прогреса на тима по време на сезона, като тимът е на второ място в класирането на Висшата лига след 15 кръга, съобщи Ройтерс.

Съблекалнята на "червените" бе подновена, след като петима халфа напуснаха клуба, а някои контузии направиха ситуацията още по-трудна. Въпреки че и травмата на Жоел Матип може да е много сериозна, Клоп смята, че и останалите отбори ще имат същите трудности заради сгъстения цикъл от мачове.

"Исках да създадем основа още преди сезона и да станем истински отбор. За това трябва да преодоляваме трудностите", каза Клоп пред репортерите.

"Щастлив съм от развитието. Трябваше да заменим някои от най-силните характери в световния футбол. Новите ни лидери са опитни футболисти от световна класа. Това помага", добави германецът.

"Всички отбори са на два контузии от сериозни проблеми. Ние сме в средата на труден период с много футбол и възможности", каза още треньорът.

Мачът в събота срещу Кристъл Палас е възможност Ливърпул да се изкачи поне временно на върха, но отборът ще бъде без контузения халф Алексис Мак Алистър, докато вратарят Алисон е под въпрос.

"Необичайно е, че Манчестър Сити не са на върха с десет точки разлика пред втория. Арсенал се справя изключително добре, ние не сме лоши, Астън Вила е супер силен", добави той.

"Можеше и трябваше да имаме няколко точки повече, но нямаме и това е окей", добави той.

Клоп похвали мениджъра на Палас Рой Ходжсън, който бе начело на Ливърпул преди десетина години и продължава да се справя на 76 години. "Той е изключителна личност, много мил човек. Когато го видя, ще го попитам: "Какво правиш още тук?", каза германецът. "Но той изглежда щастлив, наслаждава се на работата. Той е вдъхновение за мен. Но не знам дали мога да работя дотолкова късно, не знам как го прави", завърши Юрген Клоп.