Звездата на Ливърпул Мохамед Салах вярва, че този тим притежава манталитет, подобен на отбора, спечелил титлата, след като негов гол номер 200 за "червените" донесе обрат с 2:1 над Кристъл Палас в поредния кръг на Висшата лига на Англия.

"Мисля, че най-важното беше, че спечелихме мача. Беше наистина трудно. Когато побеждаваме и вкарвам голове, усещането е страхотно. Радвам се за рекорда и за победата на тима", каза националът на Египет, който стана едва петият играч, постигнал 200 попадения за Ливърпул със своя гол 150 във Висшата лига.

"Виждам манталитет на победители. Просто трябва да продължаваме да се борим до края. Направихме го този мач, както и в другите два преди днес. Това е нещо положително, от което можем да се възползваме. Разбира се, имаме нов отбор, шест или седем нови играчи в стартовия състав. Просто трябва да им дадем съвет. Те учат много и са наистина добри момчета. Има прилики с тима от 2019 година, но другите момчета постигнаха много и трябва да им отдадем заслуженото. Но аз съм сигурен, че можем да направим нещо специално тази година", коментира още Салах.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който описа първите 75 минути на червените като "ужасяващи", разкри, че в щаба са носили специална фланелка, за да отбележат този рекорд през последните две седмици, и с облекчение най-накрая са я връчи на 31-годишния футболист в съблекалнята.

"Това беше най-добрият момент да вкараш този гол, да бъда 100 процента честен. Това е невероятно число за този супер, супер специален футболист. Не знам колко често ни е спасявал с попадение, който е отбелязал в точния момент. Беше доста шумен прием в съблекалнята, когато му дадох фланелката. Сега това е извън неговите сили, защото когато имаш 199 гола, вероятно е различно от 198, така че сега можем да очакваме следващите 100", каза Клоп.