Асистентът на Уест Хям Били Маккинли е убеден, че отборът е способен да победи Ливърпул и да стигне до полуфинал за Купата на лигата за първи път в последното десетилие, предаде ДПА.

"Чуковете" никога не са печелили мач от Купата на лигата на "Анфийлд", като да губили на стадиона през 1973 във втория кръг и през 1983 в петия кръг на надпреварата.

Маккинли е окуражен от формата на тима, който спечели седем от последните си девет мача във всички турнири, включително и успеха срещу Уулвърхямптън с 3:0 в неделя във Висшата лига.

"Успехите и победите ви дават няколко неща - правят ви по-гладни за успехи и ви дават чувството, че сте способни на това и сте успешни. Това е причината за добрите ни резултати в Лига Европа", каза треньорът.

"На четвъртфинал сме за Карабао Къп, но ще се опитаме да подобрим това", закани се той.

"Мисля, че фактът, че завършихме на седмо и на шесто място в последните години показва, че сме добри и в първенството", смята специалистът.

"Имаме още работа и неща да подобряваме, но мисля, че показахме в последните две години и половина, че сме отбор, способен да печели и да стига далеч в турнирите, така че имаме увереност, а в сряда също ще бъде голям мач", каза още Маккинли.

Уест Хям има само една победа като гост на Ливърпул в последните 60 години и тя бе успехът с 3:0 през 2015 във Висшата лига.