Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се чудеше как тимът му не е получил дузпа в дербито с Арсенал завършило 0:0, което остави лондончани на първото място. 

Гостите поведоха рано с гол на Габриел Магаляеш, но Мохамед Салах изравни за Червените, които имаха претенции за наказателен удар, когато Мартин Йодегор сякаш докосна топката с ръка притиснат от Салах, но въпреки преразглеждането от ВАР не последва дузпа. 

„Да, гледах отново ситуацията и съм сигурен, че някой трябва да дойде и да ми обясни, защо това не е игра с ръка. В момента наистина не знам защо? Не казвам, че съдията е видя какво е станало, защото не съм сигурен за позицията му. Как обаче е възможно човекът в офиса да не стигне до извода, че може би си струва рефера да погледне отново ситуацията?” коментира Клоп.

Ливърпул не успя да спечели второ поредно дерби на „Анфийлд”, а лошите новини бяха свързани с Константинос Цимикас, който вероятно е със счупена ключица след сблъсък с мениджъра предизвикан от Букайо Сака и лошо падане. 

„За съжаление Костас ще отсъства дълго време. При положение, че и ситуацията с Робо (Робъртсън) не е добра, нещата стават наистина трудни за нас. Първоначално не мислех, че става въпрос за нещо сериозно. Със сигурност бих бил щастлив аз да съм със счупена ключица, вместо него” добави той.