Головете на Салах трудно могат да бъдат повторени от някого, но Харви Елиът и Доминик Собослай са способни да го заменят по дясното крило, заяви бившият капитан на Ливърпул и настоящ анализатор на Sky Sports Джейми Карагър. Египетският нападател ще отсъства близо месец заради ангажименти с  националния отбор по футбол.

Салах се разписа два пъти за победа срещу Нюкасъл с 4:2, а мърсисайдци поведоха с три точки на върха в класирането на английското първенство.

"Ливърпул разполага с Диого Жота, който е отличен голмайстор. Имат и Дарвин Нунес и Луис Диас, който тази вечер (б.пр- в понеделник) изигра най-добрия си мач от много време насам. В момента обаче те не са в желаната форма пред гола, не са световна класа в този аспект от играта", заяви Карагър, цитиран от Sky Sports.

"Това ще бъде проблем и е интересно да видим който ще използва Юрген Клоп в тази позиция (на мястото на Салах). Много от нападателите им играят с десен крак и са окей по лявото крило - Жота, Нунес, Коуди Гакпо. Нито един от тях обаче не изглежда, че има нужното, за да играе по дясното крило.

"Харви Елиът е с ляв крак и може да прави пробиви навътре, но той е по-скоро халф. Най-вероятно на него му липсва скоростта да играе в атакуващата линия, но може и да се справи. В отбора е и Доминик Собослай. Алексис Мак Алистър се завърна в полузащитата, но Уатару Ендо ще отсъства заради Купата на Азия. Собослай е играл по дясното крило за бившия си клуб.

"Головете на Салах обаче трудно могат да бъдат повторени от някого. Това не бива да го забравяме".

Снимка: БГНЕС