Ливърпул дължи на Мохамед Салах още една атака на титлата в английското първенство по футбол, заяви анализаторът на Sky Sports Гари Невил след победата с 4:2 срещу Нюкасъл в понеделник вечер. С този успех "червените" поведоха с три точки на върха в класирането, но на тях им предстои труден месец - Салах ще отсъства за месец заради ангажиментите му с египетския национален отбор.

Салах спечели една титла с Ливуърпул през 2020 и вече е на 31 години, а през миналото лято за него се предлагаха много пари от Саудитска Арабия. Клубът обаче така и не прие офертите, въпреки че те надскачаха 200 милиона паунда. Следващото лято няма да бъде по-различно.

"През първото полувреме изглеждаше, че ситуацията от мача с Манчестър Юнайтед може да се повтори. Тогава Ливърпул имаше около 30 удара и не успя да вкара гол, но тази вечер (б.пр- в понеделник) те се справиха много по-добре. Не е нелогично, защото Ливърпул разполага с добри опции в нападение и една звезда, която завършва това звено - Мохамед Салах ", заяви анализаторът на Sky в "Подкаста на Гари Невил".

"Ливърпул като цяло има трима футболисти от световна класа - Алисон, Върджил ван Дайк и Салах. Ван Дайк е в най-добрата си форма в последните месец или два. Ливърпул има страхотна статистика в защита и напоследък записаха доста сухи мрежи. Алисон в момента е най-добрият вратар в света, а напред разполагат с футболист, който бележи непрестанно. Невероятно е как го прави година след година. Ако тези тримата са здрави, Ливърпул има голям шанс (за титлата).

"Салах обаче няма да го има за месец, което наистина ще им навреди.

"Наистина харесвах да ги гледам още в началото на ерата с Юрген Клоп. Тичаха като луди и пресираха толкова бързо, че понякога не знаеш какво се случва. Понякога и съперниците им не знаят какво се случва. Някои неща им липсваха, но бе приятно да ги гледаш. Клоп наричаше това 'хеви метъл футбол', а в последствие те изчистиха стила си. Ливърпул се превърна в голям отбор, който години наред се противопоставя на Манчестър Сити.

"Много футболисти от този отбор напуснаха и те отново се завърнаха към това, което правеха в началото при Клоп, но вече с Коуди Гакпо, Дарвин Нунес и Луис Диас. Този им състав все още не е изчистил стила си, но и футболистите им не са в пика на кариерите си, когато решенията стават по-прецизни.  В този отбор отново има много енергия, но се вижда, че понякога се изнервят, тъй като в атака невинаги им се получава. 

"Сега ни остава да се чудим какво ще се случи без Салах, но те са му задължени. Ливърпул трябва да се задържи в битката за титлата през следващия месец и да бъде на първо място. Целият отбор дължи на Салах още една атака на титлата, когато той се завърне.

"В началото на сезона не мислех, че Ливърпул ще бъде в битката за титлата. Все още не смятам, че те са истински кандидати. Съмненията ми са свързани именно с Гакпо, Нунес и Диас, но Клоп може да направи разликата като мениджър"./БТА

Снимка: БГНЕС