Диого Жота е най-добрият голмайстор на Ливърпул. Това обяви бившият капитан на Червените, а сега анализатор, Джейми Каръгър, след като португалецът бе в основата на победата на Борнемут с 4:0. 

Той вкара два гола и подаде за още един, за да могат Червените да дръпнат с 5 точки на върха в класирането, макар и да имат мач повече от Манчестър Сити. Жота може и да не играе редовно и да има проблеми с контузии, но според Карагър е най-добрият в завършващия удар пред вратата на съперника. 

„Играл съм с много нападатели като Майкъл Оуен, Луис Суарес, Фернандо Торес и Роби Фаулър, но според мен Жота е най-добрият голмайстор. Роби наистина може би се справя по-добре при ударите, но когато Жота получи шанс, той почти не изпуска“ обяви Карагър. 

„През този сезон той има гол или асистенция на всеки 84 минути. Във Висшата лига само двама играчи са по-добри в това отношение. Когато той бе привлечен в Ливърпул мнозина се чудеха защо е взет при положение, че не играеше редовно в Уулвърхемптън. Когато другите са здрави той дори не играе, но аз продължавам да смятам, че е по-добър пред гола от Суарес, Торес и дори от Салах. Мисля, че само Фаулър е на това ниво и то от първите му години“ добави той. 

„Юрген Клоп  не случайно твърди, че той може да играе  отляво, в средата и отдясно, защото е много умен. Ливърпул все още търси най-добрата опция за центъра, въпреки че печели и може би Жота сега е най-добрият за нея“ каза още Карагър.