Лидерът в класирането Ливърпул няма да бърза с връщането в игра на контузения Мохамед Салах, заяви мениджърът на "червените" Юрген Клоп преди двубоя срещу Челси на стадион "Анфийлд" днес.

"Върху него нямаше никакъв натиск, освен желанието да се оправи възможно най-бързо. Но ние не бързаме". Ако можехте да ускорите процеса на оздравяване, тогава Тиаго нямаше да отсъства 10 месеца. Ние просто трябва да чакаме. Мо не е готов за този мач, както и за следващия. Той е контузен, а оздравяването от мускулна травма изисква време", заяви Клоп пред медиите във вторник.

Салах и Ерлинг Халанд от Манчестър Сити имат по 14 гола начело в листата при най-добрите реализатори в шампионата на Англия. Звездата на Египет получи контузия при равенството 2:2 на с Гана по време на турнира за купата на африканските нации на 18 януари и след се завърна в Англия за лечение.

"Можеше да бъде много по-лошо, но той не е на разположение и започна рехабилитация", каза още 56-годишният Юрген Клоп, който ще напусне 19-кратните шампиони на Англия в края на настоящата кампания.

Ливърпул има 48 точки от 21 мача, пет точки пред шампиона Манчестър Сити, който е с един изигран двубой по-малко в сравнение с "червените", които се изправят срещу Арсенал в края на седмицата. Челси е на девета позиция с 31 спечелени точки.