Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк е доволен от важната роля, която играе при статичните положения за своя отбор. Нидерландецът изравни за 1:1 и помогна за обрата и победата с 4:1 срещу Лутън в мача от 26-ия кръг на английското първенство. 

"Радвам се. Мисля, че имахме много положения през първото полувреме, но не ги използвахме. Разбира се, опитвам се да играя важна роля при статичните положения не само в защита, но и в атака. Няколко пъти бях непокрит, но топката не стигна до мен, но голът ми се получи хубав. Какво си говориха на почивката? Никой не беше доволен от първото полувреме. Бързахме в последната третина и грешахме в последния пас. Очевидно е напълно нормално да се чувствате нервни, когато не вземате добри решения. Лутън е добър отбор и те играят футбол, като поемат рискове. Като цяло беше страхотна вечер, но сега е време да се съсредоточим върху уикенда“, каза ван Дайк, цитиран от BBC.

Ливърпул продължава да е лидер в класирането с 60 точки, на 4 точки пред Манчестър Сити, но "гражданите" имат мач по-малко. Лутън е на 18-о място с 20 точки.