Ливърпул сътвори поредна луда вечер за феновете си на „Анфийлд“. Хората на Юрген направиха нов шеметен обрат, сразявайки гостите от Лутън с 4:1 в изтеглена среща от 26-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Мърсисайдци изостанаха в резултата още в 12 –ата минута след гол на Огбене. Домакините обаче се развихриха и в рамките на 15 минути през второто полувреме нокаутираха шапкарите, за да се бетонират на върха в класирането, въпреки че играха с доста осакатен състав.

Първо Върджил ван Дайк изравни в 56-ата минута. Само 120 секунди по-късно Коди Гакпо донесе пълния обрат. Успехът на Ливърпул подпечата Луис Диас в 71-ата минута, а Харви Елитът фиксира крайното 4:1 в 90-ата минута.

Хората на Юрген Клоп отправиха цели 29 удара по посока на вратата на съперника, от които 13 точни. Те изпълниха и 13 корнера.

С добавените 3 точки мърсисайдци са на първото място в таблицата с актив от 60 точки, с 4 пред Манчестър Сити, който е и с мач по-малко. Лутън е 18-ти, в зоната на изпадащите с 20 пункта.

В неделя Ливърпул ще спори за трофея от Карабао Къп. Съперник на финала на „Уембли“ ще е Челси.

Съвсем очаквано двубоят започна с мощен натиск на Ливърпул. Пропуски обаче направиха Луис Диас и Коди Гакпо, които не успяха да преодолеят Камински.

Вместо гол във вратата на „шапкарите“, падна такъв в тази на мърсисайдци  в 12-ата минута. Чонг стреля мощно, Келъхър изби, но право към Огбене, който отблизо прати топката в мрежата – 0:1.

Ливърпул продължи да доминира и  да търси бързо връщане в мача.Домакините обаче трудно достигаха до чисти голови положения. Нови добри ситуации пропиляха Луис Диас , Раян Гравенберх и Харви Елиът.

Така почивката дойде при изненадваща преднина за гостите, въпреки че домакините доминираха тотално на терена.

След антракта срещата продължи в същото русло – натиск на Ливърпул. В 51-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на защитник в пеналта, но след преразглеждане от ВАР не се стигна до отсъждането на такава.

В рамките на около 3 минути обаче „червените“ нокаутираха съперника си. Първо Върджил Ван Дайк изравни с глава след корнер в 56-ата минута. След това Алексис Мак Алистър асистира на Коди Гакпо, който също с глава донесе пълния обрат – 2:1.

Ливърпул не се задоволи с този резултат и продължи да търси още попадения във вратата на Камински. Усилията на мърсисайдци се възнаградиха в 71-ата минута, когато Луис Диас засече пас в пеналта за 3:1.

Харви Елиът фиксира крайното 4:1 през шеметното второ полувреме за своя тим. Той се разписа в 90-ата минута със страхотен шут от дъгата на пеналта, препарирайки полския страж на Лутън.

Ливърпул – Лутън 4:1

Голмайстори: 0:1 – Огбене (12), 1:1 – Върджил ван Дайк (56), 2:1 – Коди Гакпо (58), 3:1 – Луис Диас (71), 4:1 – Харви Елиът (90)

Ливърпул: Келъхър, Брадли, Куанса, Ван Дайк, Гомес, Мак Алистър, Ендо, Гравенберх, Гакпо, Елиът, Диас

Лутън: Камински, Менги, Ошо, Бел, Чонг, Локонга, Баркли, Даути, Огбене, Морис, Уудроу