Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди, че контузията на Алисон е сериозна. Все пак опитният вратар най-вероятно ще се появи в игра в срещите на тима до края на сезона. В отсъствието на бразилеца страхотни изяви на вратата на “червените” има Каомин Келъхър. 

“Контузията на Алисон е сериозна, няма да мине бързо. Нямаме реална прогноза за това кога ще се завърне в игра, но става въпрос за мускулна травма. Не е краткотрайна, а по-скоро сериозна. Все пак ще се завърне в игра до края на сезона”, каза Клоп. 

Бразилецът се контузи при победата над Бърнли с 3:1 на 10 февруари. Заместникът му обаче се справя достатъчно добре. 25-годишният ирландец беше в основата на трите поредни победи на тима във Висшата лига, а освен това имаше стабилни прояви във финала за Купата на Лигата срещу Челси и в двубоя със Саутхемптън за ФА Къп. 

“Никога не е ставало въпрос за продажбата на Келъхър. Дори не съм си го помислял. Няма шанс да го продаден, дори не ме интересува кой пита за него”, категоричен е Клоп. Ирландецът бе желан през януари от следващия съперник на "червените" Нотингам.