Халфът на Аякс Джордан Хендерсън се надява Юрген Клоп да се наслади на "приказен" край в Ливърпул. Германецът обяви плана си да напусне „червените“ в края на сезона, слагайки край на успешен деветгодишен престой.

Хендерсън, който напусна „Анфийлд“ през лятото за противоречиво преминаване в Саудитска Арабия, беше основна част от успеха на Клоп, спечелвайки осем трофея, включително Шампионската лига и Висшата лига.

Прощалната обиколка на Клоп вече видя Ливърпул да печели купа, тъй като те вдигнаха Карабао Къп миналия месец и те все още се борят за Висшата лига, Лига Европа и ФА Къп.

33-годишният Хендерсън, който говори преди мача на Аякс от Лига на конференциите срещу Астън Вила в Амстердам в четвъртък, иска Клоп да се наслади на перфектното изпращане.

„Юрген прекара невероятно време в Ливърпул, всичко, което постигнахме, беше благодарение на него. Той постигна всичко, когато дойде и се надявам краят на историята да е приказка за него и момчетата, защото всички го заслужават. Всички те работят толкова усилено, миналият сезон беше толкова труден в много различни аспекти на терена и извън него, така че този сезон да върви толкова добре, толкова се гордея с тях.

Бях капитан дълго време там. Всички от отбора все още се чувстват като мои братя. Като ги гледам да се справят толкова добре, толкова съм горд от резултатите им и наистина искам да ги видя да завършат сезона по начина, по който играха през цялата година“, заяви Хендерсън.

Полузащитникът имаше собствено емоционално изпращане от „Анфийлд“ през лятото, напускайки след 12 сезона за силно критикуван трансфер в Саудитска Арабия. Престоят му в Близкия изток беше кратък, след като той се завърна в Европа с преминаване в Аякс през януарския трансферен прозорец.

Хендерсън, който със сигурност щеше да получи игрово време поради кризата с контузиите на Ливърпул, не съжалява.

„Поглеждайки назад, мисля, че това беше подходящият момент за мен като играч, но също и за тях като отбор и за тях като клуб, колкото и да болеше това по онова време“, каза той.

„Бях много емоционален. Поглеждайки назад към този период от време сега, е лесно да се види, че това беше правилното решение, взето от мениджъра и клуба. Това беше най-доброто решение да освежим нещата“, добави Хендо.

Преминаването на Хендерсън в Аякс може да запази надеждите му да влезе в отбора на Англия за Евро 2024.

Селекционерът Гарет Саутгейт наблюдава дебюта на Хендерсън и поддържа редовен контакт, но не е дал никакви гаранции, че ще бъде в отбора за приятелските мачове с Бразилия и Белгия този месец или след това.

„Беше наистина хубаво за Гарет да дойде и да гледа мача, това беше моят дебют срещу добър противник. Беше добре за него да дойде и да види, че ме държи под око. Определено чувствам, че мога да предложа нещо на националния отбор, но трябва да играя и да си върша работата тук, това е основният ми фокус.

Но просто трябва да продължа да играя добре тук и да поддържам форма и се надявам, че ще получа възможността да го направя, защото да играя за моята страна е огромно нещо и винаги е било“, завърши Джордан Хендерсън./БТА

Снимка: БГНЕС