Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп направи интересен коментар след зрелищното дерби с Манчестър Сити. Двубоят на „Анфийлд“, който ще бъде последният дуел между германския специалист и Хосеп Гуардиола на ниво Висша лига на Англия, завърши 1:1.

Клоп обаче е доста недоволен от съдийството в мача. Той разкритикува съдията Майкъл Оливър за ситуацията в края на двубоя, при която мърсисайдци претендираха за дузпа за нарушение срещу Алексис Мак Алистър в пеналта.

"Невероятен футболен двубой. През второто полувреме видях най-доброто ни представяне, откакто сме играли срещу Манчестър Сити. Никога не сме пресирали така, никога не сме правили толкова добри неща. През втората част бяхме перфектни и съм много щастлив, може би с изключение на първите минути на мача. Какъв мач!", започна коментара си Клоп.

"Да, и те имаха шансове, но на фона на това, което създадохме и трябваше да получим дузпа, се справихме добре. Трябва да се говори за тези неща, това беше дузпа. Такива решения решават мачовете. Не е ли присъствието на ВАР, за да може да вземе правилното решение, а то е дузпа. Това навсякъде е фал, защо не е нарушение в наказателното поле", добави германецът.

"Играе с топката, но удря нашия играч и това е опасно действие. Най-лесното решение е това, което можеше съдията да вземе. Ще бъда наказан, но когато има дузпа, трябва да бъде отсъдена, независимо коя минута е", завърши Клоп.