Завръщането на бившия спортен директор Майкъл Едуардс в Ливърпул като изпълнителен директор по футболните въпроси е чудесна новина за клуба, смята мениджърът Юрген Клоп.

Едуардс работи с Клоп, когато Ливърпул спечели Шампионската лига през 2019 година и титлата във Висшата лига през следващия сезон.

"Наистина съм щастлив. Казах няколко пъти, че искам да видя клуба на възможно най-доброто място, когато напусна", заяви германският специалист, който ще се раздели с "мърсисайдци" в края на сезона.

"Ще направя всичко, което мога докато съм тук. След това други хора ще трябва да вършат работа. Мисля, че това е отлично решение", добави Юрген Клоп.

Ливърпул посреща чешкия Спартак Прага в четвъртък вечер в реванш от осминафиналите в Лига Европа, а в първия мач английският тим спечели с 5:1. По-късно за Ливърпул предстои гостуване на Манчестър Юнайтед в четвъртфиналите на турнира ФА Къп.

"Трябват ни най-свежите играчи за утрешния двубой. Трябва да поддържаме ритъм. Не мисля, че мача в неделя, въпреки че става дума за Манчестър Юнайтед", каза още Клоп.

Германецът коментира, че нападателят Мохамед Салах, който влезе като резерва в последните два мача на Ливърпул, възстановявайки се от контузия, вече е готов за първия си старт от февруари насам.

"Не съм сигурен, че той може да издържи 90 минути, но е готов за титуляр. Не съм сигурен колко дълго ще играе, но това е нормално, когато футболистите се завръщат след контузия. Знам, че Спарта Прага иска да се представи на ниво и трябва да изиграем добър мач, защото сме домакини. Това е нашият турнир. Искаме да направи Лига Европа нашият турнир и да продължим възможно най-надалеч", завърши Юрген Клоп.

Снимка: БГНЕС