Юрген Клоп очаквано похвали Алексис Мак Алистър, който бе в основата на победата над Шефилд Юнайтед с 3:1. 

Червените доминираха и водеха с 1:0, но допуснаха изравняване след почивката и трябваше да треперят преди аржентинецът да вкара ключовия втори гол със страхотен удар от около 17-18 метра, което в крайна сметка се оказа и решаващо за успеха. 

Мак Алистър вече има 5 гола и 5 асистенции в последните си 10 мача за Ливърпул, а тимът е вкарал цели 26 попадения в последните 15 минути на мачовете си във Висшата лига. 

„Очевидно е, че той супер-важен футболист за нас. Прекрасен играч, страхотно момче и аз съм изкючително щастлив, че успяхме да го привлечем в Ливърпул“ заяви германският наставник. 

„Отбелязахме един от любимите ми голове, за да поведем  с 1:0, но след това имахме трудности и не контролирахме мача така, както трябва, като не създадохме достатъчно добри ситуации. Включването на Робо (Робъртсън) много ни помогна, защото той започна да носи непрекъсната заплаха отляво. Двубоят бе труден и се нуждаехме от страхотния гол на Мака, за да го спечелим“ добави той. 

„В крайна сметка всичко завърши добре. На този етап от сезона обаче, мачовете често са много различни от обикновено и следващият ни също ще бъде такъв“ каза още Клоп, чийто тим ще гостува на Манчестър Юнайтед в неделя.