Ливърпул постигна разгромна победа над Бирмингам с 5:0 в среща от 34-ия кръг на английската Висша лига.

Двата тима се изправиха един срещу друг на "Анфийлд", а домакините тотално надиграха своя противник и напълно заслужено успяха да се доберат до ценните три точки.

С хеттрик за домакините изригна Макси Родригес, който се разписа в 7-ата, 65-ата и 73-ата минути, а Дирк Каут също записа името си сред голмайсторите, реализирайки в 23-ата минута. Последното попадение бе дело на Джо Коул, който вкара в 85-ата минута и оформи крайното 5:0.

Шотландският специалист отново даде шанс на някои от обещаващите младоци в титулярния състав и сред стартовите единадесет личаха имената на Джей Спиъринг, Джон Фланаган и Джак Робинсън, които направиха много силен мач.


След този двубой Пул е 6-и в класирането с 52 точки, на 3 по-малко от 5-ия в таблицата Тотнъм, който не успя да победи Уест Бромич Албиън днес.

Бирмингам пък е на 15-ата позиция с 38 пункта.





Двубоят започна с много силен натиск от страна на домакините от Ливърпул.


Съвсем логично "Червените" успяха да открият резултата в 7-ата минута.

Сериозна грешка на стража на гостите Бен Фостър доведе до попадение на Макси Родригес във вратата на "Сините".

След удар на Джей Спиъринг, Фостър изпусна топката и Макси, който бе на метър от него, успя да я довкара във вратата на гостите и да открие резултата в полза на Пул.

Гостите от своя страна имаха възможност да изравнят само три минути след попадението, което получиха, но Джером не успя да се възползва от перфектното подаване на Себастиан Ларсон в наказателното поле и не засече топката.

В следващите минути домакините продължиха да контролират ситуацията на терена, но се забеляза, че и гостите "показаха зъби" и създадоха няколко добри атаки към вратата на Пепе Рейна.

В 23-ата минута Ливърпул нанесе втори удар на гостите и удвои преднината си.

В ситуацията Луис Суарес бе изведен сам срещу Фостър, но стражът се намеси перфектно срещу удара му.

След това обаче топката попадна в Дирк Каут, който от втория си опит успя да реализира с попадение от точката за изпълнение на дузпата.

При първия си опит ударът на холандеца бе блокиран, но след това той матира Фостър, за да удвои преднината на своите.

В 30-ата минута Пул можеше да стигне и до трети гол, но Раул Мейрелеш не успя да засече перфектното центриране по земя на Макси, който му подаде перфектно в малкия пеналт.

До края на полувремето домакините бяха по-добрият отбор на терена и владееха инициативата, но в крайна сметка не се стигна до нови попадения и до почивката резултатът се запази.

"Червените" иначе имаха прекрасна възможност да направят преднината си класическа, но в 43-ата минута Дирк Каут изпусна чист гол, след като засече с глава перфектно центриране на Раул Мейрелеш, но топката мина встрани вратата.

Второто полувреме започна с много силен изстрел на Себастиан Ларсон, който обаче попадна право в ръцете на Пепе Рейна.

Отборът на Бирмингам започна доста добре второто полувреме и гостите опитваха всячески да стигнат до вратата на противника, но усилията им не пожънаха кой знае какъв успех.

В 54-ата минута Пул имаше добра възможност да направи преднината си класическа.

Луис Суарес стреля директно от фаул на около 20 метра от вратата на противника, а топката мина на около метър над страничната греда.

Уругваецът имаше добра възможност пред себе си в 60-ата минута, когато премина през цялата отбрана на гостите, но опитът му да намери съотборник в малкия пеналт бе неуспешен.

Домакините продължиха да натискат своя противник и в 65-ата минута стигнаха и до трето попадение.

Луис Суарес направи фантастичен пробив и даде топката точно на крака на Макси Родригес, който с удар от 2 метра матира Дойл и направи преднината на своя тим класическа.

След като резултатът стана класически, Пул не се отказа да търси още попадения и в 73-ата минута Макси оформи своя хеттрик.

Стражът на гостите Дойл успя да спаси удар от близо на Раул Мейрелеш, но при добавката Макси бе безкомпромисен и с удар от няколко метра направи резултата 4:0.

В 85-ата минута влезлият като резерва Джо Коул оформи крайното 5:0 за Ливърпул. Той отправи силен удар от няколко метра, но стражът на гостите Дойл не успя да улови топката по най-добрия начин и остави кълбото да се изплъзне от ръцете му и да влезе в мрежата.

До края на срещата не паднаха нови попълнения и резултатът в крайна сметка се запази.

ЛИВЪРПУЛ - БИРМИНГАМ 5:0
[1:0] Макси 7'
[2:0] Каут 23'
[3:0] Макси 65'
[4:0] Макси 73'
[5:0] Коул 85'

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Фланаган, Карагър, Шкъртел, Робинсън (78 - Шелви), Мейрелеш (84 - Коул), Спиъринг, Лукас, Макси (90 - Нгог), Каут, Суарес

БИРМИНГАМ: Фостър (40 - Дойл), Кар, Джонсън, Иранек, Риджуел, Ларсон, Бойър, Гарднър (78 - Филипс), Фахий, Хлеб (67 - Бентли), Джером