Легендата на Реал Мадрид и световния футбол Алфредо ди Стефано почина днес следобед на 88 годишна възраст.

Почетният президент на Кралския клуб не успя да се пребори с инфаркта, който получи в събота и издъхна в болницата, където бе поставен в изкуствена кома.

Последните информации бяха, че състоянието му е сериозно, но все пак стабилно, но в крайна сметка той не успя да се възстанови и напусна този свят само 3 дни след рождения си ден.

„ФК Реал Мадрид съобщава с голяма тъга, че почетният президент на клуба Алфредо ди Стефано, почина днес в 17,15 часа в университетската болница „Грегорио Мараньон“ в Мадрид. Президентът Флорентино Перес и ръководството изразяват най-искрените си съболезнования към неговото семейство и приятели. Всички привърженици на Реал по света са тъжни от загубата най-добрият футболист за всички времена“ се казва в официално съобщение на Реал.

Наричан „Русата стрела“ и досега Ди Стефано е считан за един от най-великите футболисти в историята на играта и е поставян редом до имена като Пеле, Йохан Кройф, Еузебио и Диего Марадона.

Мнозина са на мнение, че именно неговото идване в Реал през 1953-а година след битка с Барселона, променя бъдещето на столичния гранд. Преди това той играе за Ривер Плейт, Уракан и Милионариос, а след 11 сезона и 307 гола за белите, приключва с футбола в Еспаньол.

Дон Алфредо печели 2 титли на Аржентина и 3 на Колумбия, след което в Испания триумфира 8 пъти като шампион и 5 като носител на КЕШ. Той печели два пъти Златната топка (1957, 1959) и два пъти е голмайстор на Европа (1958, 1962).

Следва треньорска кариера като води Елче, Бока Хуниорс, Валенсия, Спортинг, Райо Валекано, Кастейон, Ривер Плейт и Реал Мадрид. Мнозина го определят за създател на „Петорката на Лешояда“ и формирането на силния тим на Реал от 80-те години начело с Емилио Бутрагеньо, Маноло Санчис, Мартин Васкес, Мичел и Мигел Пардеса.