Реал Мадрид докосва финала в Шампионската лига, след като удари Атлетико Мадрид с 3:0 в първи полуфинален мач на Шампионската лига снощи.

Европейският шампион обаче е мишена на нови критики в интернет заради спорната ситуация при първия от трите гола на Кристиано Роналдо срещу "дюшекчиите".

Причината за недоволството от лагера на Атлетико и милиони безпристрастни зрители по света е ситуацията на пасивна засада, в която се намираше Кристиано точно преди попадението си.

Той беше зад защитата при центрирането на Серхио Рамос, което беше изчистено. Последва обаче прострелно центриране на Каземиро и ибериецът откри резултата с глава.

Друг е въпросът дали Каземиро изобщо трябваше да бъде на терена, след като му беше очевиден червен картон за балтиите в мача срещу Байерн Мюнхен на четвъртфиналите.

Както е известно, на Реал получи сериозна съдийска подкрепа в реванша срещу Байерн, когато един от головете на Кристиано беше от положение на явна засада, а в същото време беше маркирана несъществуваща такава на Роберт Левандовски.

Според правилата първото попадение на Роналдо снощи е редовно, защото той не играе с топката при центрирането на Рамос и не взима териториално предимство в момента на центрирането на испанеца. 

Претенциите на гостите от Атлетико обаче са, че португалецът няма място зад защитата им при подаването към него и че последвалото попадение е трябвало да бъде отменено.

На какво мнение сте вие, читателите на Gol.bg? Редовен ли беше първият гол на Кристиано Роналдо снощи? Можете да гласувате положително и отрицателно. В края на деня ще обявим ВАШЕТО решение!