Треньорът на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Зинедин Зидан, е №1 за "белия балет" в големите дербита с Барселона.

Френският спец има общо 5 издания на "Ел Класико" от пейката, в които балансът му е 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. Това прави успешният му процент на 60%, с какъвто не може да се похвали нито един наставник от Топ 10 за Реал в този сблъсък. В Ла Лига балансът на Зизу е 1 победа, 1 равен и 1 загуба, която дойде в последния двубой в първенството, игран на "Сантяго Бернабеу" – 2:3. Зизу обаче изведе мадридчани до два успеха през лятото в битките за Суперкупата на Испания – 3:1 на "Камп Ноу" и 2:0 на реванша.

Треньорът на "Бернабеу" с най-много мачове в "Ел Класико" е Мигел Муньос. Той е водил Реал срещу Барса 36 пъти, в които има 14 победи (44,4% успеваемост). Веднага след него се нарежда Жозе Моуриньо, който се е изправял срещу един от най-силните отбори на каталунците в историята. От 17 срещи срещу тях, Специалния е спечелил само 5, което е 29,4% ефективност.

В цялата история на Реал само петима треньори нямат загуба срещу големия противник. Сред тях са пълните отличници Хуан Армет – 3 победи от 3 мача в периода 1941/43, и Бернд Шустер – 2 победи в 2 мача през 2007/08, но двамата са с по-малко дербита от Зидан.