В европейския клубен първенец Реал Мадрид са сериозно притеснени, че ще станат жертва на съдийска вендета в предстоящите 1/2-финални битки от Шампионска лига с Байерн Мюнхен.


Причината е спорната дузпа, която "кралският клуб" получи в реванша с италианския хегемон Ювентус. Благодарение на нея "Бернабеу" се спаси от исторически срам и продължения, след като преди това "белите" губеха с 0:3.


Пресата в Мадрид алармира, че треньорът на Реал Зинедин Зидан, капитанът Серхио Рамос и всички в отбора са убедени, че общественото мнение поставя съдиите под огромен натиск. "Преди 10-15 години такива неща не се случваха в подобни размери, но днес, със социалните мрежи, всичко е различно", заяви Зизу, цитиран от "Меридиан мач".

Gol.bg припомня, че през миналия сезон Реал отново беше обвинен в съдийска подкрепа. В 1/4-финалния реванш с Байерн в Испания, Артуро Видал, който сега пропуска сблъсъците заради контузия, беше изгонен. От другата страна няколко картона на Каземиро бяха спестени, а Роналдо вкара два гола от засади, които се оказаха решаващи за крайния изход.

Световните медии, най-вече английските, от години обвиняват мадридчани и Барселона, че са подпирани в Шампионска лига. "По-добре за говорим за положителните неща", контрира Зидан на вчерашната си пресконференция.

Тази вечер Реал приема Атлетик Билбао в среща от 33-ия кръг на Ла Лига, като се очаква френската легенда отново да даде почивка на част от титулярите си. "Белият балет" гостува на Байерн на 25 април, а реваншът е на 1 май. Трети пореден триумф в Ушатата е голямата цел на мадридчани, с което тотално ще пренапишат историята на турнира в този му формат.

Другата 1/2-финална двойка противопоставя Ливърпул и изненадата Рома, който стигна до тази фаза в КЕШ/ШЛ за първи път от 1984 г.