Европейският клубен шампион Реал Мадрид мина през деветте кръга на ада, за да се класира на 1/2-финалите в Шампионска лига.

"Белия балет" с лека ръка пропиля аванса си от 3:0 срещу Ювентус от Торино и до 61-ата минута "бианконерите" бяха заличили пасива си след два гола на Марио Манджукич (2, 38) и един на Блес Матюиди (61).

В продължението на мача драмата на "Сантяго Бернабеу" стана пълна. Меди Бенатия направи дузпа срещу Лукас Васкес и Джанлуиджи Буфон беше изгонен с директен червен картон.

От последвалия наказателен удар Кристиано Роналдо прати Реал сред четирите най-добри отбора в турнира, където са още Байерн Мюнхен, Ливърпул и Рома.


Зинедин Зидан пусна в атака голямата звезда Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, който беше предпочетен пред Карим Бензема. Мястото в центъра на защитата на наказания капитан Серхио Рамос зае младият Хесус Вайехо.


Треньорът на италианския хегемон Макс Алегри залови на 4-3-3, като в предни позиции играха Дъглас Коста, Марио Манджукич и Гонсало Игуаин. Меди Бенатия и Миралем Пянич се завърнаха, след като пропуснаха първия мач заради санкции, Блес Матюиди също започна титуляр.

Мачът започна мечтано за Юве. Още във 2-ата минута Дъглас Коста намери Сами Кедира на десния фланг, той центрира към далечната греда, където Марио Манджукич с глава простреля Кейлор Навас за 1:0! Голът вдъхнови "старата госпожа" и по-късно Гонсало Игуаин пропусна да засече от границата на вратарското поле.

В 10-ата минута Реал беше близо до изравняване. Лука Модрич с пета намери Иско, който продължи към Гарет Бейл. Първият удар на уелсеца беше спасен от Джанлуидиж Буфон, след което пробва технична добавка, но в аут. По-късно Иско не успя да засече от чиста позиция след страхотна контра на Реал.

Срещата продължи да бъде безкрайно напечена и Буфон спаси изстрел на кошмара си Кристиано Роналдо, след което при добавката Иско го преодоля. Гол обаче нямаше заради засада на испанския национал. Юве отговори със светкавична контра, при която Дани Карвахал с решаваща намеса изчисти в корнер. След него Манджукич засече, но Навас улови.

След вихреното начало, двата отбора намалиха темпото, като домакините владееха топката повече, докато италианският шампион разчиташе чрез бързи контри, с които да изненада колебливата в този мач защита на Реал. След половин час игра Марсело шутира от воле към далечния ъгъл, но мерникът му изневери. После удар на Иско също не попадна в целта.

Реал продължи да доминира и Роналдо с чудесен пас изведе Иско по диагонала, но Буфон спаси изстрела. В 38-ата минута Юве поведе с 2:0! Резервата Стефан Лихтщайнер центрира на далечната греда, където Манджукич надскочи Карвахал и вкара идентичен на първия гол в сблъсъка! В самия край на полувремето Рафаел Варан засече с глава и гредата спаси Буфон!

На почивката Зидан взе мерки и пусна в игра Лукас Васкес и Марко Асенсио за сметка на Каземиро и Бейл. В 58-ата минута дойде първата напечена ситуация през второто полувреме. Роналдо стреля по земя от движение, но Буфон успя да спаси. Юве отговори с изстрел на Игуаин, който Навас изби.

В 61-ата минута обаче вратарят на Реал допусна фрапантна греша, изпусна топката точно пред Блес Матюиди, който пред опразнената врата нямаше как да сбърка, с което общият резултат вече беше изравнен. В 68-ата минута Асенсио стреля от фаул от отлична позиция, но в аут. 5 минути по-късно Роналдо се опита да изненада Буфон, получи се рикошет и топката излезе в корнер, след който не последва нищо интересно.


По-късно Иско отправи снаряд от дистанция, но Буфон се разтегна и с великолепна намеса с една ръка изби. Секунди след това Варан се завъртя и шутира, но на милиметри от целта. В 86-ата минута Карвахал центрира към втора греда, Роналдо надскочи Лихтщайнер, но не уцели вратата. В продължението Реал стигна до дузпа за фаул на Бенатия срещу Васкес, а Буфон беше изгонен с червен картон за реакцията си.

Кристиано вкара от бялата точка и прати мадридчани на 1/2-финалите в Шампионска лига.

Реал Мадрид – Ювентус 1:3 (4:3 общ резултат)

Голмайстори: 0:2 Манджукич (2, 38), 0:3 Матюиди (61), Роналдо (90+7-д)

Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Вайехо, Марсело; Модрич (75-Ковачич), Каземиро (46-Васкес), Кроос; Иско; Бейл (46-Асенсио), Роналдо
Треньор: Зинедин Зидан

Ювентус: Буфон; Де Шилио (17-Лихтщайнер), Бенатия, Киелини, Сандро; Пянич, Кедира, Матюиди; Дъглас Коста, Игуаин (90-Счесни), Манджукич
Треньор: Зинедин Зидан

Мадрид, ст.: "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Майкъл Оливър (Англия)
Жълти картони: Карвахал, Марсело (Реал); Пянич, Манджукич, Лихтщайнер, Сандро, Коста, Бенатия (Ювентус)
Червен картон: Буфон 90' (Ювентус)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/lZBRZYyz65M" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>