Хегемонът в Шампионска лига Реал Мадрид има грандиозни планове за лятна селекция.

Близкото до "белите" издание Marca се добра до трансферния списък на Флорентино Перес и Зинедин Зидан. В него фигурират имената на няколко суперзвезди, но очакванията са само един топ нападател да акостира на "Сантиаго Бернабеу".

Не е изненадващо, че името на Неймар е на първо място сред желанията. Предполага се, че именно сериозният интерес към аса на ПСЖ е накарало Кристиано Роналдо да се разсърди и да намеква за напускане на Реал. Привличането на най-скъпия футболист в историята обаче няма да е никак лесна задача. Заради това мадридчани имат и няколко алтернативи.

Това са голмайсторът на Ливърпул Мохамед Салах, перлата на "старата госпожа" Ювентус Пауло Дибала и звездата на Челси Еден Азар. Купуването на белгийския национал изглежда най-реалистично от всички гореизброени имена. Лондончани не се класираха за участие в Шампионска лига, а самият Азар никога не е криел желанието си да премине в Реал.

Зидан обаче настоява за подсилване и на ахилесовата пета на отбора си – защитата. Там приоритет е Хосе Хименес (23 г.) от Атлетико Мадрид. Уругвайският национал се превърна в цел на повечето европейски грандове, сред които и Ювентус. Резервните варианти са Милан Шкриниар от Интер и Алесио Романьоли от Милан, които също са на 23 г.

Френският тактик иска още нов краен бранител, като фаворит му е Алваро Одриосола от Реал Сосиедад, както и вратар. Там основната цел е Алисон Бекер от Рома, след което се нареждат имената на Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед и Тибо Куртоа от Челси. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMARCA%2Fposts%2F10157476906767306&width=500" width="500" height="507" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>