Изникна неочаквана пречка пред трансфера на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в италианския хегемон Ювентус.

В основата й се крие президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес. Според La Gazzetta dello Sport строителният предприемач е имал джентълменско споразумение с петкратния носител на Златната топка да го продаде за 100 млн. евро. Валидността му обаче изтекла на 15 юни и сега Перес настоява от Юве 120-130 млн. евро за 33-годишния португалски национал.

Не е ясно как ще реагират "бианконерите" на завишената цена, както и самият Роналдо. Тази новина потвърждава вчерашната информация на Marca, че Кристиано е влошил отношенията си с Реал още през януари. Именно тогава той получил гаранция, че ще бъде пуснат да си тръгне от "Сантиаго Бернабеу" срещу 100 млн. евро.

Но очакванията на Перес са били той да продължи кариерата си в САЩ или Китай, а не в пряк конкурент в Шампионска лига. Според повечето европейски медии трансферът на Роналдо в Юве ще бъде официално обявен утре.

Покрай него вече се зародиха един куп спекулации. Гонсало Игуаин в Челси, Пауло Дибала в Ливърпул, Килиан Мбапе или Неймар в Реал и др.