Треньорите на Реал Мадрид и Интер, съответно Хулен Лопетеги и Лучано Спалети, коментираха трансферната сага със звездата на европейския клубен шампион Лука Модрич.

Не е тайна, че "нерадзурите" искат да вземат на "Джузепе Меаца" 32-годишната звезда, но президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес трудно ще се съгласи да се раздели с него.

"Босът вече отговори за Модрич, няма какво да добавя", заяви Лопетеги след победата с 3:1 над Ювентус в контрола в САЩ. "Модрич е изключителен играч, чакаме го с отворени обятия. Говорих с него и го питах дали ще може да играе на 15 август срещу Атлетико Мадрид за Суперкупата на Европа. Казах, че е му се възхищавам, обичам футбола му и той го знае. Лука ще остане играч на Реал", добави Лопетеги.

"Модрич? Ръководството ни показа, че работи сериозно и последователно. Шефовете демонстрират, че правят всичко, което сметнат за добре. За всеки отбор е хубаво да притежава футболист от такова ниво в състава си. Продължавам да мечтая заедно с феновете. Остават още няколко дни и постоянно се говори за трансферния прозорец. Ако накрая вземем Меси, ще го приема с голямо удоволствие", заяви пък с ирония Спалети.