Реал (Мадрид) - Селта, среща от 28-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Сантяго Бернабеу", 17:15 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Това ще бъде повторен дебют на Зинедин Зидан начело на "кралете" и като цяло отборът е в ролята на изявен фаворит срещу тежко закъсалите галисийци. В състава на домакините с проблеми са Карвахал, Васкес и Винисиус, които ще пропуснат днешната среща.

Йоренте е под въпросителна за мача днес и също може да не вземе участие, но всички други играчи са на линия на новия си наставник. Гостите от своя страна ще бъдат без наказания Майо, както и без контузения Аспас, което е огромен удар на тима, тъй като той е голмайсторът на отбора.

Макар да няма вече шансове за титлата тимът от испанската столица има надежди, че може да финишира на второто място в класирането, тъй като е на 5 точки зад своя противник Атлетико (Мадрид) и отборът ще се бори със зъби и нокти за тази позиция.

Формата на "Белия балет" във вътрешното първенство е колеблива и отборът е записал три победи в последните си пет мача от всички турнири, но е допуснал и две загуби в тези срещи.

Ситуацията при гостуващия отбор обаче направо си е критична и Селта има реми и четири загуби за същия брой срещи.

В последните пет директни мача между тези два отбора предимството безспорно е за "кралете", които са записали три победи и две ремита.

Нашата прогноза за този мач е успех с 4:1 за домакините.

Прогноза: Реал (Мадрид) - Селта 4:1