Реал Мадрид обърна Ейбар и спечели с 2:1 в мач от 31-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Сантяго Бернабеу".

Баските стояха по-добре на терена през първото полувреме и заслужено се оттеглиха на почивка с гол аванс, дошъл след отлична работа на двама таланти на Барселона. Акцията започна от Марк Кукурела и беше завършена от Марк Кардона.

Преди да изтече час игра Карим Бензема изравни резултата с глава, след като преди това два негови гола бяха отменени заради засади. В играта на гостите липсваше агресията от първата част и десетина минути преди края Реал сътвори пълен обрат след нов гол на Бензема, който изпорти две чисти положения в края.

Така "кралете" събраха 60 точки и се доближиха на две зад втория Атлетико Мадрид, докато Ейбар е 11-и с 39 пункта на сметката си.


Момчетата на Зинедин Зидан очаквано започнаха по-активно и преди да изминат десетина минути игра тяхно попадение беше отменено заради засада. Дейният Гарет Бейл нахлу в наказателното поле и асистира на Карим Бензема, но французинът се намираше в положение на засада.

Баските също имаха една опасна атака, при която Енрих беше захранен с добро подаване по фланга. Той веднага заложи на остро центриране в наказателното поле, но Ескаланте се размина с топката от добра позиция.

Преди да изтече половин час игра Бензема свърши отлична работа и това позволи на Бейл да стреля, но уелсецът разочарова. На отсрещната врата гостите отново атакуваха отляво, но Навас се справи с центрирането.

В 39-ата минута смелите гости откриха резултата след великолепна многоходова акция, в основата на която бяха двама футболисти на Барселона - Марк Кукурела и Марк Кардона. Кукерела пусна за Гонсало Ескаланте, който изведе Кардона сам срещу Навас и нападателят копна майсторски отблизо.

Десетина минути след почивката Карим Бензема се възползва от груба грешка на Дмитрович и прати топката в мрежата на празна врата, но попадението беше отменено заради тънка засада, като за французина това се оказа и втори отменен гол в мача.

Малко преди да изтече час игра логичното все пак се случи и Бензема най-после вкара редовно попадение. Този път нападателят скочи най-високо в наказателното поле при центриране на Асенсио и реализира с глава.

Четвърт час преди края на редовното време Бензема и младият защитник Регилон не се разбраха, пропускайки страхотна възможност.

В 81-ата минута Реал повтори упражнението при гола и сътвори пълен обрат. Този път в ролята на подавач беше Тони Кроос, който сложи топката на глава на Бензема и французинът отбеляза за втори път.

Шест минути по-късно Бензема беше изведен сам срещу Дмитрович, но стреля право в обсега му и вратарят спаси положението. Фрапантен беше пропускът на Карим малко след това, когато той не уцели опразнената врата и стреля високо. В третата минута на добавеното време французинът уцели и гредата след хубав фалцов удар.

 

Реал Мадрид - Ейбар 2:1

0:1 Марк Кардона - 39'
1:1 Карим Бензема - 59'
2:1 Карим Бензема - 81'