Зинедин Зидан опита да замаже разочароващото представяне на Реал Мадрид в Париж, но и нямаше как да не признае, че тимът е направил много слаб двубой и е бил напълно надигран. 

„Липсваше ни агресия и енергия, а на това ниво, ако не играеш агресивно, ще имаш големи проблеми. Загубихме почти всички единоборства един на един. Знаехме, че те са силен тим, но в същото време се представихме много зле. Надиграха ни и просто не бяхме на нивото, на което трябва“ заяви французинът. 

„Започнахме силно и контролирахме нещата в първите 15 минути. След това обаче, играта ни тотално се срина. Имах две възможности и ги вкарахме, но за съжаление головете бяха отменени. Истината обаче е, че в този мач създадохме твърде малко в предни позиции“ добави той. 

„ПСЖ бе по-добър във всяко едно отношение. Най-активно действаха в средата на терена, където демонстрираха много повече агресия. Притеснителното е, че в нито един момент не бяхме в мача. Неприятно е, че нямаме точен удар, въпреки силното нападение, което имаме. Не можем да говорим за притеснение, но обикновено сме много по-силни в нападение. Всички сме виновни. Сега трябва да забравим загубата и да мислим за следващия двубой“ каза още Зидан.