Още една от звездите на Реал Мадрид ще пропусне голямото дерби с Барселона. Според ESPN Гарет Бейл е с контузия и до последно е под въпрос за "Ел Класико", което ще се състои на 18 декември на "Камп Ноу".

Уелският национал има травма в бедрото и от няколко дни тренира отделно от основната група. Нападателят със сигурност няма да е на разположение за следващите два мача. Те са срещу Еспаньол в Мадрид и Брюж в Белгия.

Контузията на Бейл е поредният проблем пред Зинедин Зидан. Френската легенда няма да може да разчита за "Ел Класико" на Еден Азар, същото важи и за Хамес Родригес, а Марсело виси до последно за сблъсъка.

Уелсецът продължава да има проблеми на "Сантяго Бернабеу" и феновете го освиркват заради знаме, което опъна наскоро. На него беше изписано: "Уелс, голф, Мадрид", и това беше прието като знак, че поставя Реал на последно място.

Агентът на нападателя – Джонатан Барнет, заяви, че Бейл не е останал във възторг от критиките по негов адрес, но продължава да се раздава на 100% за "белите".

"Фактите и цифрите доказват, че когато Бейл е на терена, Реал има много по-големи шансове за победа. Никой никога не го е обвинявал, че не се раздава до краен предел на терена. Когато Гарет е здрав, е сред най-добрите футболисти в света", добави Барнет. 

През този сезон Бейл има 8 мача в Ла Лига, в които е вкарал 2 гола и е дал 2 асистенции.