Ръководството на Реал Мадрид изпрати искане до Испанската футболна федерация относно решенията на главния съдия Ернандес Ернандес от дербито с Барселона, завършило 0:0.

"Кралете" настояват да получат аудио на разговора между рефера и хората, отговарящи за ВАР на "Ел Класико", пише АС. Претенции са за неотсъдена дузпа за нарушение на Клеман Ленгле срещу Рафаел Варан, след което френският национал показа нараняванията си по крака. От Мадрид не са доволни, че не получиха наказателен удар и за задържане на Иван Ракитич срещу бранителя.

Искането на Реал за разговора се позовава на думите на съдиите, които след въвеждането на ВАР в Ла Лига настояваха за прозрачност и бяха категорични, че няма какво да крият. От "Сантяго Бернабеу" сега настояват арбитрите да застанат зад категоричността си и да разберат защо Ернандес е решил да не отсъди дузпи, особено при нарушението на Ленгле.

Един от шефовете на Реал Емилио Бутрагеньо вече изрази възмущението си от неизползването на ВАР на "Камп Ноу". "Знаете, че сме привърженици на технологията. Чудим се защо не се намеси в "Ел Класико". Имаше две явни положенията, които съдията не видя. ВАР е в помощ на реферите, от която те не се възползваха", изрази недоволството си легендата.

Вижте пълното класиране в Ла Лига

Марка също излиза на първа страница за неизползването на системата. Вестникът пише, че дори ВАР не може да спре "черната ръка", заради която Реал не е получавал дузпа на "Камп Ноу" от 12 г. 

След равенството в каталунската столица, големите съперници продължават да делят върха с по 36 точки.