Барселона и Реал Мадрид завършиха наравно 0:0 в изтеглена среща от 10-ия кръг на испанската Ла Лига, играна на стадион "Камп Ноу". Това е първа среща без отбелязани голове между двата отбора от 17 години насам. Последното нулево реми бе на 23 ноември 2002 година именно в каталунската столица.

Футболистите на треньора Зинедин Зидан трябва да съжаляват повече за резултата, тъй като несъмено създадоха повече опасности в двубоя, но в крайна сметка пропуски на Гарет Бейл и Карим Бензема, както и няколко прекрасни намеси на Марк-Андре тер Стеген лишиха "белия балет" от победата.

Така промяна на върха в класирането на първенството не настъпи. Двата отбора продължават да са с еднакъв брой точки - 36, като каталунците са с малко по-добра голова разлика.

Двата отбора се "хванаха за гушите" още след първия съдийски сигнал и първата опасна ситуация бе в полето на домакините в 10-ата минута. Иско подаде технично с пета към Карим Бензема. Френският нападател нанесе шутира, но право в ръцете на Марк-Андре тер Стеген.

В 18-ата минута Каземиро засече центриране в малкото наказателно поле и стреля с глава. За късмет на Тер Стеген, Жерард Пике се намеси геройски в последния момент и изчисти от голлинията.

В 26-ата минута Каземиро реши да си пробва късмета с можен изстрел от далечно разстояние. Тер Стеген обаче внимаваше и след солидна намеса изчисти в корнер.

В 31-ата минута Жорди Алба центрира отляво за включилия се Серхи Роберто, който шутира. Тибо Куртоа изби, а Лионел Меси опита да направи добавка, но Рафаел Варан изби пред голлинията.

В 41-ата минута Меси отправи традиционното си диагонално извеждащо подаване към Алба. Защитникът се намираше в прекрасна стрелкова позиция, но не успя да засече добре топката. Така първото полувреме приключи без отбелязани голове.

През втората част гостите от Мадрид продължиха да бъдат по-агресивни в офанзивен план, докато играчите на Барса сякаш се опитваха да излъжат съперника на контраатака.

В 60-ата минута каталунците създадоха две положения в разстояние на няколко секунди. Антоан Гризман си помогна с ръка при преодоляването на Карвахал, но това остана скрито за съдията. Меси не успя да уцели топката от чудесна позиция, а малко след това Луис Суарес не успя да шутира от идеална позиция.

В 72-ата минута Гарет Бейл прати топката във вратата след подаване Ферлан Менди. Голът на уелсеца обаче беше отменен, тъй като преди това защитникът е бил в положение на засада. Ситуацията бе много тънка и съдията се консултира с ВАР, за да Алехандро Ернандес затвърди решението на колегата си от тъчлинията.

В 74-ата миута играчите на Барса организираха мълниеносна атака, в която Меси и Артуро Видал така и не намериха позиции за шут от наказателното поле. В крайна сметка топката стигна до Суарес. Изстрелът на уругваеца обаче бе неточен.

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и двата отбора не излъчиха победител.

Барселона - Реал Мадрид 0:0

Барса: Тер Стеген, Семедо (Видал 55'), Пике, Ленгле, Алба, Роберто, Бускетс, Де Йонг, Гризман (Фати 83'), Меси, Суарес
Треньор: Ернесто Валверде

Реал: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Иско (Родриго 80'), Каземиро, Валверде (Модрич 80'), Кроос, Бейл, Бензема
Треньор: Зинедин Зидан

Барселона, стадион "Камп Ноу"
Съдия: Алехандро Ернандес
Жълти картони: Ракитич, Суарес, Ленгле (Барса); Каземиро, Бейл, Иско, Рамос, Карвахал (Реал)