Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е истински специалист във финали, показва статистиката. От девет мача за значим трофей той няма нито една загуба, откакто води "белия балет".

Наставникът на мадридчани продължи невероятната си серия и в неделя, когато изведе тима си до 11-и трофей в Суперкупата на Испания.

Реал победи Атлетико Мадрид след дузпи в Саудитска Арабия и стана първият победител в новия формат на надпреварата.

Французинът започна серията си с триумфа в Шампионската лига през сезон 2015-16, за да изведе мадридчани и до купите през 2017 и 2018 г.

Във визитката си Зидан има още Суперкупата на Испания от 2017, Суперкупата на Европа през 2016 и 2017 г., както и две световни клубни първенства (2016 и 2017).

Трофеят е общо десети за него в треньорската му кариера, като през сезон 2016-17 Реал стана шампион в Ла Лига. Зидан е втори по брой на отличия сред всички треньори в историята на "Реал" с 10 купи. Единствен пред него е легендарният Мигел Муньос с 14.

"Девет победи в девет финала, не знам как го правим. Все пак това е Реал"и ние сме длъжни да се борим за всеки трофей. В ДНК-то на този клуб е закодиран именно успехът и стремежът към победи", коментира Зидан, цитиран от "Дневник".

"Да спечелиш купа никога не е лесно, особено когато играеш срещу Атлетико. И двата тима имахме своите шансове, но не успяхме да вкараме. Все още имаме шанс да се борим и за други трофеи, така че няма да се откажем до края на сезона", добави френският специалист.