Въпреки победата на Реал Мадрид над Барселона в испанското супердерби, което върна Белите на върха в Ла Лига, бъдещето на Зинедин Зидан начело на столичани изобщо не е сигурно. 

Според „Индипендънт” на „Сантяго Бернабеу” са набелязали бившия бос на Тотнъм Маурисио Почетино като потенциален наследник на Зизу, който при провал в рашаващата част от кампанията със сигурност ще бъде освободен. 

Твърди се, че от Реал дори са поискали от обкръжението на специалиста първи да научат за плановете му за бъдещето му, за да могат да реагират, ако все пак решат да освободят Зидан. 

Смята се, че между легендата на Франция, който постигна големи успехи при първия си престой в Мадрид и някои от тарторите на отбора, има напрежение заради методите на работа на специалиста. 

При положение, че Реал загуби от Манчестър Сити като домакин и бъдещето му в Шампионската лига изглежда сериозно застрашено, ако тимът не успее да стане шампион на Испания, тогава се очаква Зидан със сигурност да бъде уволнен и евентуално заменен от Почетино.