Футболистите и баскетболистите на Реал Мадрид се съгласиха да намалят заплатите си в полза на останалата част от клуба, за да избегнат финансови затруднения поради пандемията на коронавирус.

Това съобщиха от пресслужбата на мадридския клуб. От там съобщават също така, че възнагражденията на футболисти, баскетболисти, треньори и ръководители на различни направления ще бъдат намалени с 10-20 процента. В същото време футболистът на Реал Мадрид Тони Крос заяви пред испанския в."Марка", че е против понижаването на заплатите на играчите. Според него би било по-правилно, ако самите играчи управляват всички средства. 

"Съветът на клуба напълно подкрепя това решение, което счита за отговорен и образцов. Реал Мадрид се гордее с всички, които съставят това голямо семейство и представлява неговата непоклатима култура на ценности, която става особено ценна в такива трудни времена", се казва в изявлението, цитирано от "Стандарт".

Шампионатът на по футбол на Испания е спрян за неопределен период. Преди това испанските Барселона, Атлетико и Севиля намалиха заплатите на футболистите с различни проценти докато е извънредното положение.